TEKNOFEST 2021 YARIŞMALARINDA BİZ DE VARIZ… (SON BAŞVURU TARİHİ 15 MART 2021)

27 Şub

BAŞVURULARIN SON TARİHİ 15 MART 2021 TARİHİNE ERTELENDİ - DUYURULUR

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenmektedir. Teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturmayı ve Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlen yarışmalar başta olmak üzere, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Bu yıl TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına lisans, lisansüstü mezun seviyesinde nitelikli binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılabilecektir. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 35 farklı kategoride düzenlenecek olup, yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih ise 15 Mart 2021’dir.

Gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 5 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacaktır. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise 5 Milyon TL'nin üzerinde ödülün sahibi olacaktır.

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında yeniden İstanbul’da gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in bir parçası olmak ve yarışma başvurularını gerçekleştirmek için teknolojiye ilgi duyanlar https://teknofest.org/yarismalar.html adresine davet edilmektedir.

Üniversitemiz TEKNOFEST 2021 yarışmalarında Çevre Takımımız “Çevre ve Enerji Teknolojileri” alanında birinci olmuş ve önemli bir başarıya imza atmışlardır.

Üniversitemiz tarafından TEKNOFEST 2021 yarışmalarına katılacak takımlarımıza bütçe imkanları nispetinde malzeme, ulaşım vb. destekler sağlanacaktır.

TEKNOFEST 2021 İstanbul yarışma hakkını elde etmek için son başvuru tarihi olan 15 Mart 2021 tarihini kaçırmayalım…

Tanıtım Metni ve Başvuru Bilgileri için; TIKLAYINIZ !

Başvuru Videosu için : https://www.youtube.com/watch?v=lREJSY4YMF4&feature=emb_title

Yarışma başlıkları şu şekildedir: https://www.teknofest.org/yarismalar.html

Lisans, Lisansüstü öğrencileri ve Mezunlar için;

Akıllı Ulaşım Yarışması