BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU TARAFINDAN YURT DIŞI KARİYER PLANLAMASINA KONUSUNA IŞIK TUTAN PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

31 Oca

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Topluluğu (DÜBAT) tarafından düzenlenen “Yurt Dışında Kariyer Planlaması” başlıklı program çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Alpay’ın konuşmacı konuk olduğu programa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı ve topluluk öğrencileri katıldı.

Programda, akademik kariyerinin bir bölümünü yurt dışında geçiren Doç. Dr. Merve Alpay, yurt dışı kariyer planlamalarını ve kişisel tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.  Gelecekte yurtdışı planı olan öğrencilerin hangi eğitimleri alması gerektiği hakkında önemli bilgiler aktaran Doç. Dr. Alpay, kendisinin aldığı eğitimler üzerinden örnekler vererek öğrencilerimizin aklındaki sorulara netlik getirdi.

Öğrencilerin katılabileceği projeler ve alabilecekleri burslar ile ilgili de faydalı değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Merve Alpay, yurt dışı kariyer planlamada; karar alma süreçleri, planlama aşamaları, adaptasyonda yaşanan zorluklar, çalışma şartları, yapılması ve yapılmaması gereken noktalar hakkında samimi açıklamalarda bulundu.