ÜNİVERSİTEMİZDEN MEZUNİYET GURURU

30 Haz

Üniversitemiz; Fakülteler, Yüksekokul ve Enstitülerimize yönelik düzenlediği mezuniyet törenleri ile yeni dönem öğrencilerini mezun etmenin haklı gururunu yaşadı.

Üniversitemiz Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenlerine; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Fakülte, Yüksekokul ve Enstitülerimizin yöneticileri, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Kortej yürüyüşüyle başlayan programda, ilk olarak Üniversitemiz Mühendislik, Spor Bilimleri, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, sonra İşletme Fakültesi ile Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, daha sonra Teknoloji, Fen Edebiyat Fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü, son olarak Sağlık Bilimleri, Eğitim ve Orman Fakülteleri için ayrı ayrı törenler düzenlendi.

Tören programlarında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç ve akademik birim yöneticilerimiz birer konuşma gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, yaptığı konuşmasında, üniversite eğitimleri boyunca hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıkları mezunlarımıza bundan sonraki dönemde başarılar diledi. Meslek sahibi olmanın zor olmadığını ama birey olmanın zor olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İlhan Genç, mezunlarımızın fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunacağına vurgu yaptı. Akademik birim yöneticilerimiz de, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde büyük fedakarlıklar gösteren ailelerine teşekkür ederek mezunlarımıza meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının sonrasında bölümlerini dereceyle bitiren ve mezun olan öğrencilerimize mezuniyet belgeleri takdim edildi. Mezuniyet belgelerini gururla alan öğrencilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi. Törenlerin son bölümündeyse öğrencilerimiz hep birlikte keplerini coşkuyla gökyüzüne fırlatarak bu mutluluklarını taçlandırdı. Mezun olmanın sevincini aileleri ve sevdikleriyle birlikte doyasıya yaşadı.

Düzce Üniversitesi olarak ülkemize yeni değerler katacak mezunlarımızı gönülden tebrik ediyor, meslek yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz.