ÜNİVERSİTEMİZDE MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI

30 Haz

Üniversitemiz tarafından Meslek Yüksekokullarımız için düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile öğrencilerimiz, üniversite eğitimlerini başarıyla tamamlayarak büyük bir gururla mezun oldu.

Üniversitemiz Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş, akademik birim yöneticilerimiz, mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Kortej yürüyüşüyle başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını, Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı ön lisans programları birincisi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencimiz Seher Çakır gerçekleştirdi. Ön lisans birincisi olarak mezun olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Seher Çakır, başarıların tesadüfler sonucu değil, maddi ve manevi fedakarlıklar sonucu kazanıldığına vurgu yaptı. Sadece dereceye girmek ve başarılı olmak için çalışmadığını belirten Çakır, öğrenmek ve kendisini geliştirmek için çalıştığını ve bu çabaların da başarıyı beraberinde getirdiğini ifade etti. Bu süreçte kendilerine katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza ve destek olan ailelerine teşekkür eden Seher Çakır, tüm mezunlarımıza yeni hayatlarında başarılar diledi.

Programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, bu güzel günün gelecek için ışıltı olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Öğrencilerimizin mezun olarak hayatlarında bir dönüm noktasını daha geride bıraktığını belirten Prof. Dr. İlhan Genç, başarı göstererek diploma almaya hak kazanan mezunlarımızın sorumluluklarının arttığını ve ülkemizin bu alanlardan mezun öğrencilere ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Mezunlarımıza gerekli formasyonları kazandırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Genç, diploma sahibi olmaktan çok birey olmanın önemini vurgulayarak tüm mezunların vatanına, devletine ve ailesine bağlı olmasını diledi. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde her türlü fedakarlığı sergileyen öğretim elemanlarımıza teşekkür eden Prof. Dr. İlhan Genç, büyük gayret gösteren ailelerin de bu başarıda büyük pay sahibi olduğunun altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının sonrasında Meslek Yüksekokullarımızın bölümlerini dereceyle bitiren ve mezun olan öğrencilerimize Meslek Yüksekokullarımız birim yöneticileri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Programda; Akçakoca Meslek Yüksekokulu, Çilimli Meslek Yüksekokulu, Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu, Düzce Meslek Yüksekokulu, Gölyaka Meslek Yüksekokulu, Gümüşova Meslek Yüksekokulu, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz mezuniyet belgelerini alarak mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

Programın son bölümünde keplerini büyük bir coşku ve heyecan içinde gökyüzüne fırlatan mezunlarımız, yeni umutlarla hayatlarında yeni bir sayfa açmış oldu.

Düzce Üniversitesi olarak tüm lisans ve ön lisans mezunlarımızı tebrik ediyor, meslek yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz.