ÜNİVERSİTEMİZ ŞANLI ZAFERİN KAZANILDIĞI ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

27 Mar

Üniversitemiz, öğrencilerine milli birlik ruhunu aşılamak amacıyla, dünyada eşi benzeri olmayan Çanakkale Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazıldığı topraklara ziyaret düzenledi.

Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıldönümü kapsamında Üniversitemizin 230 öğrencisi ve idari personelleri, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan Gelibolu yarımadası ve Çanakkale Şehitliklerini bir baştan bir başa ziyaret etti.

Üniversitemiz tarafından, büyük bir katılımla ikincisi düzenlenen Çanakkale Şehitliği ziyaretine; Üniversitemiz Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Daire Başkanları Tahir Güney, Mehmet Aygan, Mehmet Kütük ile öğrencilerimiz ve idari personellerimiz katıldı.

Dönemin en güçlü ordularına karşı göğüslerin siper edildiği, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğinin tarihe yüz binlerce şehidin kanıyla yazıldığı Çanakkale’ye ziyaret düzenleyen Üniversitemiz, gelecek kuşaklara şanlı zaferin önemini aktarmak amacıyla bu tarihi sorumluluğu yerine getirdi.

Bağımsızlık uğruna ölüme koşan Türk Milletinin dünyaya meydan okuduğu topraklarda, Kocatepe, Conkbayırı, Arı Burnu gibi Çanakkale’nin stratejik cepheleri ziyaret edilerek yaşanılan destansı kahramanlıklar rehberler eşliğinde tekrar anlatıldı.

Anzak Koyu, Settül Bahir, Alçıtepe, 57. Piyade Alayı, Çanakkale Şehitler Abidesi gibi tarihi mekanları gezen, Çanakkale Tanıtım Merkezi’nde 11 ayrı salonda simülasyon gösterimini izleyen ve o tarihi günleri zihinlerinde tekrar yaşan öğrencilerimiz, son olarak Akbaş Şehitliği’ni ziyaret etti.

Kahraman askerlerimizin hikayeleriyle duygusal anlar yaşayan öğrencilerimiz, tüm imkansızlıklara rağmen dinini, vatanını ve bağımsızlığını korumak amacıyla ölüme seve seve koşan aziz şehitlerimize dualar eşliğinde rahmet ve minnet duygularını dile getirdi. Şehitlerimizin bu emanetini sonsuza kadar taşıyacaklarını ifade eden öğrencilerimiz, kendilerine bu fırsatı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere Üniversitemiz Yönetimine teşekkür etti.