ÜNİVERSİTEMİZDE DÜ-BUTİK MAĞAZAMIZIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

02 Mar

Hayata geçirdiği yatırımlarla öğrencilerinin birçok gereksinimini karşılayan Üniversitemiz, DÜ-BUTİK mağazasının açılışını gerçekleştirerek sosyal anlamda da değer üretmeye devam ediyor.

Türk Kızılayı işbirliğiyle öğrencilerimiz için hizmete sunulan DÜ-BUTİK mağazasının açılış töreni Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, davetli konuklar, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızılayı İstanbul Beşiktaş Şubesi Başkanı Maksut Balta, Türk Kızılayı olarak Üniversitemizde 29. butiğin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Türk Kızılayı’nın iyilik meleği diye anıldığını ifade eden Maksut Balta, her yerde ve her koşulda ihtiyaç sahibi insanlara yardım ettiklerine dikkat çekerek Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını sözlerine ekledi. Üniversitemizden 5 öğrenciye burs vereceklerini de müjdeleyen Maksut Balta, sözü Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç’a bıraktı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, milletimizin kendi kurumu olan Türk Kızılayı’nın 150 yıldır önemli insani çalışmalara imza attığının altını çizdi. Yalnız şubeler vasıtasıyla değil, yüzbinlerce gönüllü insanın katkılarıyla ve insanlık adına bu hizmetleri sürdürdüklerine işaret eden İsmail Hakkı Turunç,  9 ülkede delegasyonlarının olduğunu söyleyerek dil, din ve ırk ayrımı yapmadan insanların sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını vurguladı.

“Her 8 dakikada bir çocuğun susuzluktan öldüğü bir dünyada yaşıyoruz. Başka coğrafyalardaki insanlara kayıtsız kalamayız.” diyen Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili, bu fiziki mekanı öğrencilerimize sunduğu ve diğer kurumlara örnek olduğu için Üniversitemiz Yönetimine teşekkür ederek öğrencilerimizin bunu yardım olarak değil hediye olarak görmelerini temenni etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yaptığı konuşmada Kızılay’ın hayata farklı bir dokunuş getirdiğini belirterek “40 metrekarelik bir alan ama çok büyük bir dokunuş. Bu bir gönüldaşlık ve aynı zamanda kadirşinaslık. Bizimle hediyelerini paylaşmaya ve öğrencilerimize aktarmaya fırsat tanıdıkları için de firma temsilcilerine teşekkür ediyorum. Belli kurallar çerçevesinde öğrencilerimizin bu olanaklardan faydalanmasına destek oluyoruz. Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında,  Üniversitemiz “DÜ-BUTİK” mağazasına vermiş oldukları büyük ve anlamlı katkılarından dolayı Türk Kızılayı Genel Merkezi adına Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılayı İstanbul Beşiktaş Şubesi Başkanı Maksut Balta ile Yönetim Kurulu Üyeleri Pakize Demir, Hamit Tahan, Sedat Sakman, Sıddık Doğan ve Kerem Yıldırım’a hediyeleri ve plaketleri takdim edildi.

Türk Kızılayı’na yapmış oldukları katkılar ve Üniversitemize sağladıkları önemli destekler için de Realkom Tekstil, Altınbaş Ayakkabıcılık ve Flo Mağazacılık firmalarını temsilen Metehan Öztoprak, Mehmet Doğan ve Tuncay Şahin ile Ertan Tan’a plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Plaket ve hediye takdiminin ardından protokol üyeleri eşliğinde Üniversitemiz  “DÜ-BUTİK” mağazasının açılışı gerçekleştirildi. Üniversitemizin hizmete sunduğu DÜ-BUTİK, farklı ve zengin ürün çeşitliliği ile öğrencilerimizin giyim taleplerini ücretsiz olarak karşılayarak yardımlaşma, paylaşma ve gönüllülük duygusunun pekişmesine de büyük katkı sağlayacak.